Biografie van Chris Zegers

Chris Zegers is voornamelijk actief als presentator. Hij werd bekend als acteur en zanger. Chris is één van de presentatoren van 3 op Reis en zijn liefde voor reizen heeft ervoor gezorgd dat ie al sinds 2001 reisprogramma's presenteert. 


Chris maakte zijn acteerdebuut met een rol in de VARA televisieserie Oppassen. Hij speelde een rol in All Stars - De Serie en speelde ook in de veelgeprezen serie Van God Los. Daarnaast speelde hij vaste rollen in populaire series als Onderweg naar Morgen, Hartslag en Meiden van de Wit.

Samen met wereldsterren als Grace Jones en Omar Sharif speelde Chris in de Amerikaanse film Shaka Zulu.

In de bioscoop was Chris recentelijk te zien in Ron Goossens Low Budget Stuntman. Hij was verder te zien in Liever Verliefd, één van de eerste geslaagde Nederlandse romantische komedies, die in de daarop volgende jaren veel navolging kreeg. Ook speelde hij rollen in films als Alles is Familie, De Kameleon 2, De Scheepsjongens van Bontekoe en De Hel van '63 en hij vertolkte een belangrijke rol in de speelfilm Lotus, die werd genomineerd voor twee Gouden Kalveren.

Als presentator reisde Chris 8 jaar lang naar de meest uiteenlopende plekken op aarde om reportages te maken voor reisprogramma's als One Way Ticket, Yorin Travel en RTL Travel. Ook presenteerde hij voor BNN het muzikale reisprogramma Hit The Road. Sinds 9 jaar is Chris één van de presentatoren van BNN's 3 Op Reis. Daarnaast presenteert Chris ook programma's als Radio Gaga, Down Voor Dummies, Break Free, Forever Young (allen BNNVARA) en Moltalk, met Margriet van der Linden.

Samen met het Noord Nederlands Orkest speelde Chris de theatertour Symphonic Echoes of Pink Floyd. Voor deze twee uur durende voorstelling werd de muziek van de legendarische band Pink Floyd klassiek gearrangeerd en gespeeld onder leiding van dirigent Dirk Brossé. De succesvolle samenwerking leidde tot een nieuwe tournee, waarvoor het repertoire van de Beatles klassiek werd bewerkt.

Vanuit zijn achtergrond als econoom geeft Chris ook lezingen, veelal voor universiteiten en het bedrijfsleven, over het creëren van kansen en denken in mogelijkheden, gebaseerd op zijn ambitie om niet zozeer een succesvolle carrière te hebben als wel een rijk leven aan ervaringen en herinneringen.

In 2020 zal Chris te zien zijn in 3 Op Reis, Forever Young, Breakfree en de bekroonde serie Hollands Hoop.
Contact: Hennemanagency.nl